Academia de Stiinte a Moldovei

Laboratorul Xenobiotransformare

Laboratorul Xenobiotransformare al IMB ASM.
Laboratorul Xenobiotransformare, fondat de c─âtre Dna Dr.Tatiana Dvornikova în a.1985, are o experien┼ú─â de cercetare în domeniul biochimiei microorganismelor de cca 27 ani. Din 2002 pân─â în 2011, laboratorul a fost condus de Dr.Angela Cincilei. Colectivul posed─â cuno┼čtin┼úe unicale în domeniu ┼či se caracterizeaz─â printr-un grad teoretic ┼či practic înalt de preg─âtire întru solu┼úionarea sarcinilor atât cu caracter pur ┼čtiin┼úific, cât ┼či de implementare a rezultatelor ob┼úinute. Speciali┼čtii laboratorului cunosc metodele de cultivare, identificare a microorganismelor, metodele de separare, identificare a xenobioticelor ┼či compu┼čilor organici ai metabolismului microbian.


În prezent, laboratorul Xenobiotransformare particip─â la proiectul institutional aplicativ 10.04.026A cu tema „Evaluarea ┼či valorificarea poten┼úialului microbiologic pentru elaborarea tehnologiilor agriculturii durabile” (Direc┼úia strategic─â „Biotehnologii agricole, fertilitatea solului ┼či securitatea alimentar─â”)

ANUNȚ

Cu privire la desf─â╚Öurarea audierilor publice a rezultatelor ob╚Ťinute în cadrul proiectelor din domeniile cercet─ârii ╚Öi inov─ârii

  ...